RESIDENTIAL PROJECTS

Exterior view of Walsh-Wykes House
Exterior view
Sculpture
Courtyard between apartments
Car garage with turn table
Timber clad entrance to garage
Internal house stairway
Skylights
Timber staircase
Balcony
House Letterbox

Featured: TREND Magazine

 

The Walsh Wykes House is a celebration of the beachfront manifested in two adjacent apartments that meld with the environment around them.

 

A central courtyard encourages ventilation and enables sunlight into the two adjacent properties, whilst passive heating and cooling eliminates the need for air conditioning all year round. The interior environments of each apartment reflect the differing needs and desires of the clients; a shared terrace on the rooftop provides space to enjoy the beach view and sea breezes. 

WALSH-WYKES HOUSE
Maroubra, NSW
Swimming Pool and House
Outdoor patio
White Kitchen
Bathroom and Ensuite
Vaucluse, NSW
SKELIN HOUSE

Featured: Sydney Living Luxury Homes Edition

The Skelin house was a complete renovation to create a contemporary and luxurious home that capitalised upon its Sydney Harbour setting.

 

Each existing space was redesigned and updated with quality materials and finishes to create a clean, modern look, while a rooftop terrace and loggia were added for additional entertaining spaces overlooking the harbour. The existing house was well orientated for passive solar gain, however the addition of the terrace and loggia helped to blend the transition between indoor and outdoor and capture the coastal breezes to passively cool the house. 

Backyard view of house
External View of House
View from the top of the stairs
Kitchen in Gubbins-Rose House
Living Spaces
Timber Cladding
Entrance to Master Bedroom
Master Bedroom
Maroubra Beach, NSW
GUBBINS-ROSE HOUSE

Featured: Sydney Living Magazine

The Gubbins-Rose House was a rescue and transformation of a drab 1920s semi-detached cottage into a contemporary beachside house that embraced the south-east breezes, eastern light and ocean vistas.

 

The challenge was to mesh the old with the new in a complimentary manner - with new living and dining areas to the rear splitting out onto entertainment decks, as well as first floor study, balcony and master bedroom accessed via an internal bridge.

External View of the house
Stairway
Maroubra Beach, NSW
STEINMANN HOUSE

Featured: Sydney Living Magazine

DDC Architecture + Interior Design was commissioned to rescue the owners from their over-crowded and small semi-detached house in Maroubra.  With five children under five (including triplet baby boys) the clients were battling to survive in the cottage.

 

A new contemporary  home was crafted to the client’s needs to include four bedrooms, two bathrooms, internal and external living areas and an attic adventure room for the growing children, whilst embracing the south-east breezes and northern light.

After living through the construction process, the clients were delighted with the outcome. An impossibly small space was reworked with no interruption to the home original structure, to help the seven-strong family to breathe freely once more.

Beach house in Gerringong
Swimming Pool
Large Balcony
View from the Balcony
Gerringong, NSW
GERRINGONG HOUSE

The home offers contemporary executive coastal living at its finest, showcasing beach, ocean and mountain views from the main living area and master bedroom.

No expense has been spared in this energy efficient house to provide the highest standards of luxury living.

 

Abundant natural light fills the home and creates the sense of entire indoor/outdoor living.

Seven level apartment
Building Courtyard
Lord Street View
Port Macquarie, NSW
ORION, WILLIAM STREET

Orion will complete the Town Beach strip in Port Macquarie. 

These north facing apartments overlook the historic park  with ocean views that span right up the northern coastline to Point Plomer.   

Boasting stunning ocean views and ground floor cafe, restaurant and retail, Orion fosters a 'front row' lifestyle.

Front View of The Valley Apartments
Rear view of The Valley apartments
Springwood, NSW
THE VALLEY APARTMENTS

The Valley, Springwood will be a completely new offering of living in the Blue Mountains – 12 architecturally designed apartments over 3 floors with undercover car-parking, lift access and sweeping views over the nature reserve below. All units will contain generous indoor and outdoor spaces and will include access to a communal rooftop space.

These thoughtfully designed apartments offer expansive layouts with a premium selection of fixtures and fittings that will allow for comfortable and luxurious living.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon